Bahçenizde Haşere Oluşmasının Başlıca Nedenleri
Özenle baktığımız ve binlerce lira para harcadığımız bahçelerimiz dikkatimizden kaçan birkaç küçük ayrıntı ile maalesef haşerelerin yuvası haline gelebilir. Bahçe alanlarımızdaki haşere sorunları çok farklı nedenlerden kaynaklanabilir. Başlıca nedenler;
- Toprak ve gübre
- Konukçu bitkiler
- Peyzaj çalışmalarındaki hatalı uygulamalar
- Evcil hayvanlar,
- Çöp alanları
- Kanalizasyon sistemi
Bahçe ve yeşil alanlar, özellikle haşereleri ve evcil hayvanları hem beslenme hem de yuvalanma imkânı sağlaması nedeni ile kendisine çeker. Bu alanlarda bulunan su kaynakları haşere ve kemirgenlerin oldukça ilgisini çeker. Özellikle çit bitkileri ve çim alanların sağladığı koruma ve güvenlik sayesinde yeşil alanlar adeta zararlıların yuvası haline gelebilir. Bahçe ve yeşil alanlarda yapılması düşünülen ilaçlama öncesi ve sonrası alınmanız gerekli tedbirler için Orbis’i arayın!
Bahçenizde Hangi Haşere Türleriyle Karşı Karşıyasınız?
Apartman ve ortak yaşama alanlarında birçok farklı zararlı türü ile karşılaşabiliriz. Haşere ve kemirgenleri bu alanlara çeken başlıca nedenler, Beslenme ve barınak ihtiyaçlarıdır. Yeşil alanlarımızı mesken tutabilecek bazı zararlı türleri ise;
- Kemirgenler
- Keneler
- Pireler
- Karıncalar
- Tespih böcekleri
- Salyangozlar
- Sinekler
- Park süs ve bahçe bitkileri zararlıları
- Kınkanatlılar (Coleoptera türleri)
Bahçenizde Haşere Riski Bulunan Bölgeler ve Haşere Türleri
- Toprak ve gübrelenmiş alanlardaki haşere türleri: Kemirgenler, Kene, Pire, Karınca ve Tespih böcekleri. Bu alanlar özellikle yuvalanma ve koruma sağladığı için toprakta yaşayan böcekleri kendine çeker. Özellikle kaynağı belirsiz gübre ve toprak kullanmayınız. İstemeden de olsa toprak veya gübrenin geldiği alandaki bütün zararlıları da evinize veya bahçenize çekersiniz.
- Peyzaj alanlarındaki haşere türleri: Kemirgenler, Uçan haşereler ve Bahçe bitkilerinde zararlı böcek türleri. Özellikle bitkisel üretim materyalleri ile yeşil alanlarımıza bulaşırlar. Bu yüzden tohum, fidan, çelik vb. bitkisel üretim materyallerini tercih ederken bahçemizde hiç bulunmayan zararlı türlerini de bahçemize bulaştırabiliriz.
- Ağaç ve bitki kalıntıları içindeki haşere türleri: Kulağakaçan, Akrep vb. Bahçemizde peyzaj faaliyetleri sonucu ortaya çıkan bitkisel parçalar uzun süre bu alanlarda bekletilmemelidir.
Bahçeniz Hangi Sıklıkta ve Nasıl İlaçlatmalısınız?
Bahçeniz özellikle, havaların ısınmaya başlaması ile birlikte haşere ve kemirgenlerin istilasına uğrayacaktır. Bu yüzden yeşil alanlardaki haşere kontrol önlemleri, haşere aktivitesi başlamadan önce mutlaka yapılmalıdır. Herhangi bir zararlı gözlemlendiğinde vakit kaybetmeden ilaçlama işlemine başlanmalıdır. Bu konuda Orbis Servis uzmanları ihtiyacınıza uygun bahçe ilaçlama programlarını sizlerle paylaşacaklardır.